Audiolab 8300CD CD-afspillere

Audiolab 8300CD

Audiolab 8300CD

Lagerstatus: På lager

Sendes I morgen hvis det er bestilt inden 14 timer and 58 minutter!


Pris: 9.999 kr

Special Price 6.299 kr/StkAudiolab 8300CD bygger på den super velanmeldte 8200CD som var resultatet af mange års research begået af John Westlake (kendt fra Pink Triangle pladespillere og et stort ikon indenfor digital audio).

* Påkrævede felter

+ -


  • Sabre32 9018 chip

  • Forforstærker funktion

  • 32bit

  • DSD64/DSD128

  • USB

  • Coaxial

  • Toslink

  • XLR Out

  • RCA Out

  • Remote

Med endnu større fleksibilitet end sin topanmeldte forgænger er det her simpelthen hi-fi CD-afspilleren der kan bruges til mere end en Schweizerkniv.

Forgængeren var resultatet af John Westlakes (ham fra Pink Triangle pladespillerne) mange års research i den perfekte DA konverter. Han fandt blandt andet ud af at forskellige filtrerings metoder i anti-aliasing processen, gav en temmlig forskellig lyd. Desværre var der ikke en enkelt slags som var perfekt til alt, så John besluttede simpelthen at gøre det muligt for brugeren selv at vælge hvilken filtrerings type der skulle benyttes, vel at mærke med trykknapper på fronten og ’live’.


Nemt, og en virkelig god feature der er meget mere hi-fi rigtig en f.eks. bas og diskant knapper, da det er helt andre parametere der på virkes af filter-typen.

 

gav  Udover at bevare det geniale system hvor man simpelthen vælger hvilken filter-coifficent man vil have DA konverteren skal bruge, så er den forfinede 8300CD nu endnu mere fleksibel end dens forgænger. De digitale indgange der gør at man også kan bruge CD-afspilleren som high-end DA konverter kan nemlig nu også dekode fuldt opløste DSD-filer fra SACD via USB-indgangen.


DAC-chippen er selvfølgelig den suveræne ESS9018 8-kanals DAC som også benyttes i den super velanmeldte Audiolab M-DAC, og som i 8300CD nu kan bearbejde signaler helt op til 384kHz/32-bit samt DSD256.


Efter en omgang seriøs R&D har Audiolab udviklet et nyt slot-in CD-drev, noget som både ser pænt ud og som ikke mindst er meget mere pålideligt end de normale skrøbelige skuffe-drev.

De digitale indgange til den indbyggede DA konverter har både 2 optiske og 2 coaxiale SPDIF indgange til f.eks. TV, streaming-bokse (Sonos og AppleTV), gaming-konsoller og andet digital underholdning, 1 x AES/EBU til studio-grade Disc-drev, DAT eller studio harddisc-recorder samt en USB indgang til musik-streaming fra PC eller Mac.


Selv de digitale udgange forefindes i optisk, coax og balanceret AES/EBU

Af formater der accepteres kan det nævnes, at SPDIF og AES indgangene selvfølgelig går helt op til disses grænser ved 192kHz sampling af PCM signaler. Via USB tilslutningen tages der op til 384kHz ved PCM og DSD64, og op til 5.6MHz ved DSD128.

 

På lydsiden benyttes den efterhånden de-facto standard high-end DA konverter chip ESS Sabre 9018 type med 32-bit opløsning, og med 8 kanaler der kobles sammen til 2 hvilket giver en teoretisk -12dB sænkning af egenstøj, og +12dB øget dynamik område. Audiolab bruger også denne DAC-chip i den super-anmledte M-DAC. Analog delen er forsynet med klasse A buffertrin opbygget med separate præcisions-komponenter, og det giver den suveræne musikalske klang, som kendetegner den nye 8300 serie. En lyd der selvfølgelig bygger på den klassiske Audiolab ’Sound’, men som også er blevet yderligere strammet op med de nye komponenter.

 

Disc-drevet er en ny-udviklet slot-in type, som er langt mere driftsikker end de skrøbelige mekaniske skuffer der sidder i de fleste CD-afspillere. Der er simpelthen langt mindre risiko for ’uheld med skuffen åben’, og da der også er færre bevægelige dele er hele langtidholdbarheden forlænget drastisk.


Og så ser det også virkelig elegant ud med det slanke input på den smalle front.

 

Det er selvfølgelig værd at nævne, forgængeren 8200CD ved dens introduktion omgående blev udråbt til ”Årets CD-afspiller” af WHAT HIFI og fik et hav af gode anmeldelser internationalt.
Vi forventer selvfølgelig en ganske varm velkomst af 8300CD ( ...sagt med Britisk ’understatement’)

 

Redesignet fra bunden!
Audiolab 8300CD bygger på den super velanmeldte 8200CD som var resultatet af mange års research begået af John Westlake (kendt fra Pink Triangle pladespillere og et stort ikon indenfor digital audio). Udover at bevare det geniale system hvor man simpelthen vælger hvilken filter-type man vil have DA konverteren skal bruge, så er den forfinede 8300CD nu endnu mere fleksibel end dens forgænger.

 

.. Nu med DSD dekodning!
 
De digitale indgange der gør at man også kan bruge CD-afspilleren som high-end DA konverter kan nemlig nu også dekode fuldt opløste DSD-filer fra SACD via USB-indgangen.

DAC-chippen er selvfølgelig den suveræne ESS9018 8-kanals DAC som også benyttes i den super velanmeldte Audiolab M-DAC, og som i 8300CD nu kan bearbejde signaler helt op til 384kHz/32-bit samt DSD256.
 
Stilrent og alligevel praktisk designet drev!
 
Efter en omgang seriøs R&D har Audiolab udviklet et nyt slot-in CD-drev, noget som både ser pænt ud og som ikke mindst er meget mere pålideligt end de normale skrøbelige skuffe-drev.


Produkt anmeldelser

 "The 8300A is an excellent value integrated amplifier that’s an ideal companion to its new CD player and also a fine-sounding product in its own right. Of the two, the 8300CD is the stellar performer, and surely the best-sounding silver disc spinner at the price right now. Not only this, but it is beautifully engineered and feels like the slick piece of design that it is. Both highly recommended, then!

"
Hifi Choice - Recommended

Tekniske specifikationer

Yderligere information

Producent Audiolab
Vægt 5.5000
Kategori CD-spelare
Digitale indgange 2x koaxial, 2x optisk, USB-B till PC, AES/EBU
digitale udgange 1x koaxial, 1x optisk, 1x AES
line out 2x RCA (Variable / Fixed), 2x XLR (balanserad, Variable, Fixed)
Fjernbetjening remote only
D/A konverter (ja/nej) ja
DAC type ESS Sabre32 9018 chip
opløsning (bit) 32 bits
afspilnings formater (CD,SACD osv.) CD/CDR, SACD
Sampling Frekvens Optisk, Koaxial, AES:32kHz – 192kHz, USB:32kHz – 384kHz(PCM)/DSD64, DSD128
max Sampling Frequency Optisk, Koaxial, AES: 192kHz, USB:384kHz (PCM)/5.6M(DSD128)
Trigger funktion ja, 12V
Output impedance (Balanced) 20 ohm
(Unbalanced) 10 ohm
Crosstalk RCA:>120dB ,XLR>130dB
Total harmonisk forvrængning (THD) <0.002%
Signal/støjforhold RCA:<98dB ,XLR<-100dB
Mål HxBxD 80 x 444 x 317 (mm)