Wharfedale 11.CS Centerhøjttaler

Wharfedale 11.CS

Wharfedale 11.CS

Lagerstatus: På lager

Sendes I morgen hvis det er bestilt inden 18 timer and 10 minutter!


Pris: 3.599 kr

Special Price 1.799 kr/StkSenterhøyttaler som passer perfekt til alle modellene i diamant 11-serien!

* Påkrævede felter

+ -


Wharfedales berømte Diamond-højttalere har tjent, som den klassiske entry-level serie. Den høje kvalitetslyd, og deres ekstraordinære værdi for pengene har i flere år sikret utallige ’product of the year ’ awards i Storbritannien og rundt om i verden. Nu, med introduktionen af den helt nye Diamond 11-serie, har Wharfedale igen hævet baren for højtydende højttalere til overkommelige priser.

 

 

"Da Wharfedale lancerede den første Diamond i 1981, definerede virksomheden en ny klasse af højttaler, der leverede ægte hi-fi-præcision og musikalitet til en overkommelig pris. Siden da har hver udgave af den berømte Diamond serie fulgt denne tradition, men forbedret den. Med Diamond 11-serien begyndte vi igen at tage etablerede Diamond-designfunktioner som Kevlar bas / mellemtone-enheder og det specielle portsystem og indarbejde dem i helt nydesignede højttalere, overlegne på alle måder fra kabinetterne til enhederne og delefilter.

 

Resultatet af vores tekniske bestræbelser er uden tvivl det bedste Diamond-sortiment nogensinde, hvilket giver en naturlig følelse af plads og musikalsk kommunikation, som begge er øjeblikkeligt engagerende og konsekvent tiltalende på lang sigt. Disse højttalere trækker lytteren ind til den musikalske præstation på en måde, der normalt kun forventes fra modeller fra betydeligt højere prisniveauer, og der er den traditionelle Wharfedale evne til at være perfekte allroundere på tværs af forskellige musiktyper. Tilføj de elegant buede og veludførte kabinetter. Vi er stolte af at have skabt en række højttalere, der leverer førsteklasses kvalitet til overkommelige priser - hvilket passer perfekt til Wharfedales 85-årige arv. "

 

Citat fra Peter Comeau - Wharfedales direktør for akustisk design

 

Den nyeste generation af Diamond højttalere omfatter designelementer, der aldrig tidligere er set til sådanne overkommelige prispunkter. I starten af designprocessen gik Wharfedales ingeniører tilbage til det grundlæggende for at skabe et højttalersystem, der igen revolutionerer denne sektor på hi-fi-markedet og som bringer avanceret ydeevne - og stil - inden for rækkevidde af mange musikelskere.

 

Avancerede højttalerenheder

Mens de mest fleste entry-level højttalersystemer er baseret på højttalerenheder, der udelukkende produceres så billigt som det kan lade sig gøre, startede Wharfedale med den forudsætning, at Diamond-enhederne skulle være rettet mod ydeevne. Derfor tilbyder Diamond 11-serien avancerede højttalerenheder, der indeholder elementer, der normalt kun finder vej i high-end højttalere.

 

For eksempel bruger bas- og mellemtone enhederne et chassis med et netværk af ”arme”, der fastholder chassisets stivhed, mens der efterlades et stort åbent område bag enheden. Stivheden forbedrer ydelsen og præcisionen, mens det store åbne område reducerer refleksioner mellem enhed og chassis.  Dette giver det specieltudviklede kabinetabsorbent plads til at gøre sit arbejde.

 

Diamond 11-seriens højttalere benytter kraftige magneter, der både øger følsomheden og sikrer absolut kontrol af bevægelser ved lavere basfrekvenser. Desuden giver brugen af et specielt formet midterstykke med kobberhætte kontrol over den magnetiske turbulens og sikrer lav forvrængning gennem det kritiske mellemområde.

 

Derefter er der det progressive ophæng, der benytter et specielt designet letvægtsskum som bidrager til et udvidet mellemtone-område. I kombination med et super-long-throw system, opnås en enestående linearitet og nøjagtighed. Naturligvis er den vævede kevlar-enhed stadig en favorit hos Wharfedale og er blevet yderlige behandlet for at matche de nye ophængningselementer.

 

Til de højeste toner er ydelsen forbedret tilsvarende med et nyudviklet diskant-design. Igen anvendes et overdimensioneret keramisk magnet system med en kobberhætte til kontrol af magnetiske hvirvelstrømme. Og her bliver enheden ventileret via et specielt formet bagkammer. Dette giver en lav resonansfrekvens, der sikrer fremragende linearitet i hele området og giver soft-dome enheden mulighed for at bidrage til en klar mellemtone-gengivelse ud over den præcise detaljering i de lyseste elementer.

 

 

Crossover integration

Mens højttalerenhederne er hjertet i en højttaler, ville de intet være  uden integrationen af et veldesignet delefilter. Wharfedale's ingeniører bruger et højtudviklet ’virtuelt crossover’ softwaresystem til at hjælpe med at skabe en række kredsløbsmuligheder til at kombinere bas, mellemtone og diskant enhederne problemfrit. Disse kredsløbsoptioner evalueres derefter ved hjælp af strenge lyttetest over flere måneder, hvilket indebærer en bred vifte af musik.

 

Når den endelige kredsløbsstrategi er valgt, finjusterer designteamet komponentværdierne, typen af komponenter og kredsløbslayout for at give den mest nøjagtige, detaljerede og fremfor alt behagelige musikalske lyd.

 

Der lægges særlig vægt på de livlige kvaliteter af vokal og naturlige instrumenter, da disse altid er fokus for lytternes subjektive vurdering af en højttalers præstationer. Det er denne opmærksomhed på finjustering, der lægger grund for et fremragende teknisk design, der giver Wharfedale Diamond-højttalerne deres vedvarende appel i den overkommelige sektor på hi-fi-markedet, fra generation til generation.

 

Kabinet konstruktion

Mens kabinettet for ejeren ofte er et møbel, har Wharfedale for længst indset, at det er dét element i designprocessen, som får højttaleren til at stikke ud fra mængden. Både visuelt, men især på præstationerne.

Diamond 11-seriens kabinet er opbygget af et særligt multi-lags koncept, hvor der benyttes flere træsorter af forskellig tæthed for at dæmpe kabinettets 'egen-lyd'. Dette sørger for at højttalerenhederne taler for sig selv. Kritisk afstivning af kabinettet, samt med krumningen af kabinettets vægge, har reduceret intern resonans med mere end 25 dB. Desuden er kabinets vægge foret med et specieltudviklet fibermateriale, der er valgt på grund af dets fremragende absorberende egenskaber over en bred båndbredde.

 

Resultatet er, at lytteren hører højttalerne, uden de uønskede farvninger, forårsaget af kabinettets vibrationer eller interne resonanser. Dette lader musikken stå frit i rummet og bidrager også til stereoperspektivet.

 

Basporten

De 'slot-loadede' basporte er en nyskabende Diamond Innovation, der først blev introduceret i Diamond 100 Series i 2012, hvor det indre portrør åbner i en spalte dannet mellem kabinettet og soklen. Dette reducerer turbulensen og den hørbare 'puflyd', som konventionelle portede systemer lider under, hvilket skyldes den pludselige udstødning af højtryksluft til det lave tryk i rummet. En yderligere fordel er at man øger effektiviteten af energioverførslen fra basporten til rummet.

 

Wharfedale har taget dette et trin videre til Diamond 11-serien, hvor begge ender af porten benytter en semi-parabolsk kurve, der lineariserer luftstrømmen gennem portrøret. Dette har givet mulighed for at øge luftmængden i det portsystemet og yderligere forbedre ydeevnen.
Tekniske specifikationer

Yderligere information

Producent Wharfedale
Vægt 5.0000
Lådkonstruktion Basreflex
Känslighet 90dB
Impedans 8ohm
Frekvensomfång 65Hz ~ 20kHz
Diskant 25mm soft-dome
Bas/Mellanregister 5"(130mm) Woven Kevlar Cone x 2
Högtalaranslutning Single-wire
Mått (HxBxD) 170+10) x 480 x (200+32)mm