ÅBENT I PÅSKEN : Vi har åbent i vores Pickup point mellem: 10:00 og 17:00 påske lørdag, søndag og mandag. Bestil inden kl. 18:00, og vi sender samme dag gratis til din dør.

Historien bag Welltempered

Bill Firebaugh er vel den mest kendte designer af pladespiller, hvilket er naturligt, når man tænker tilbage på det banebrydende design der prægede de oprindelige Well Tempered pladespiller tilbage i firserne.

I en tid der var præget af håbløse flydende ophæng, der gik ud af justering efter lidt flytten rundt på værket, eller pladespiller der mindede mere om bådankre, som om det bare drejede sig om at lave pladespiller så tunge som muligt, kom den oprindelige Well Tempered Lab pladespiller. Baseret på Poul Ladegaards skelsættende arbejde fo .....

Historien bag Welltempered

Bill Firebaugh er vel den mest kendte designer af pladespiller, hvilket er naturligt, når man tænker tilbage på det banebrydende design der prægede de oprindelige Well Tempered pladespiller tilbage i firserne.

I en tid der var præget af håbløse flydende ophæng, der gik ud af justering efter lidt flytten rundt på værket, eller pladespiller der mindede mere om bådankre, som om det bare drejede sig om at lave pladespiller så tunge som muligt, kom den oprindelige Well Tempered Lab pladespiller. Baseret på Poul Ladegaards skelsættende arbejde for Brüel & Kjær, var den oprindelige Well Tempered et banebrydende produkt. Det geniale leje, der ikke havde nogen form for ”slup”, den unikke tonearm med dens helt specielle oliedæmpning.

Det er første gang nogen virkeligt er gået videnskabeligt til værks med udviklingen af en pladespiller, og resultatet udeblev ikke. Well Tempered fik den ene fantastiske anmeldelse efter den anden, og blev den mest nyskabende pladespiller de sidste 30-35 år.

Som mange andre visionære designere, var Bill Firebaugh mere optaget af at skabe end at sikre sin forretning, derfor blev Bill Firebaugh snydt af sin tidligere partner, men er nu tilbage sammen med Frank Denson, der i sin tid var Well Tempereds New Zealand distributør. Frank Denson producerede selv Well Tempered i New Zealand på licens, da det ikke kunne betale sig at importere dem, grundet ekstremt høje afgifter.

Bill Firebaugh og Frank Denson er derfor gået sammen om at skabe en ny generation af Well Tempered pladespiller. Bill Firebaughs visionære nye designs, implementeret af Frank Denson, har givet nogle pladespiller der høster fantastiske anmeldelser over hele verden.

As high-end turntables go, the Amadeus is inexpensive. And it offers so much of the optimum performance possible at any price that one can only think of it as a wild bargain. In fact, there are important aspects of performance that I think would be hard to equal elsewhere and perhaps impossible to exceed. Certainly no tonearm has a quieter bearing than pure damping, for example. And the quiet of the platter bearing is also essentially total. One could spend a lot more money, but I would listen carefully to the Amadeus first. It is something exceeding fine, far beyond its modest price. Test i bladet The Absolute Sounds 2009

There are plenty of expensive turntables out there and I can’t claim to have heard even a quarter of them. But I can say two things. The first is that the Amadeus sounds better than any turntable I’ve heard. The second is that, given its low price compared to many turntables, the Amadeus is the best value turntable out there. The quality of sound for the price is outstanding. The Well Tempered Amadeus is special. It’s one of those products that makes reviewing hi-fi so very exciting. The Amadeus is my product of the year. Test i bladet: Audioenz 2009

Nyt imponerende design

De nye designs følger 100% op på Brüel og Kjærs banebrydende arbejde. F.eks er dæmpningen af tonearmen 0,5Q, som B&K foreskrev, iøvrigt som vel egenligt den eneste producent af tonearme. Dette har den fordel at side-bånds forvrængning reduceres dramatisk. Lejet er lavet som et leje helt uden slup. Det betyder, at man undgår de små vibrationer man har i normale lejer, med den støj det giver i gengivelsen. Pladetallerkenen er i acryl, her med stor masse, for bedre inerti og dermed lavere wow og flutter.

Motoren er en lille DC motor, med en servo styring, for sikring at præcisionen. Plinten er en sandwich konstruktion, der sikrer en fremragende dæmpning.

Det mest imponerende er imidlertid de tekniske målinger, de viser at Well Tempered vitterligt har formået at skabe en serie helt unikke pladespillere; således er målingerne for Rumble der jo viser hvor meget støj der er er for leje og motor helt nede på - 50db. Det er vel nærmest den laveste måling der i øjeblikket er foretaget på verdensplan..

Wow og Flutter er målingerne er lige så imponerende; mellem 0,03 og 0,04% (JIS), hvilket er under de 0,06% som forskning har vist man kan høre ved komplekse signaler. Tonearmens unikke design gør at armonisk forvrængning også reduceres betragteligt, hvilket resulterer i en gengivelse der er så klar og tydelig, at man må undre sig. Alt i alt er Well Tempered Amadeus pladespillerne udtryk for en helt fabelagtig gengivelse, ikke kun til prisen, men uanset pris. At de så samtidig er nærmest latterligt billige i forhold til ydelsen, gør det jo kun endnu sjovere.

Se udvalget fra Welltempered herunder

Welltempered Amadeus

Welltempered Amadeus
Den første grammofon i Amadeus serien har taget pressen med storm; fantastisk gengivelse, høj finish, og en lethed i den daglige brug, gør Well Tempered Amadeus til en helt unik g ..

Mere information


19800,-/stk

Welltempered Amadeus GTA

Welltempered Amadeus GTA
GTA tager Amadeus oplevelsen en tak højere op. Subchassiet er udført i special materialer, hvilket mærkes på vægten, finishen er lige en tak flottere, og den kommer sel ..

Mere information


26800,-/stk


GENVEJE
Produkter
Demo/2nd hand
• Mærker
Lokationer
Kontakt os
Kundeklub!
HiFifreaks Vest
(Værksted)
Randersvej 32
6700 Esbjerg

HiFifreaks Øst
(Ingen butik, kun lager!)
Præstefælledvej 16
2770 Kastrup
Betalingsmetoder:
• Dankort
• Mastercard
• Maestro
• VISA
• Bankoverførelse
• Finansiering
KONTAKT OS
E-Mail: support@hififreaks.dk
Tlf. +45 7219 0045

Tlf. åbningstider
• Hverdage: 10-20
• Lør-søn: 12-20