ÅBENT I PÅSKEN : Vi har åbent i vores Pickup point mellem: 10:00 og 17:00 påske lørdag, søndag og mandag. Bestil inden kl. 18:00, og vi sender samme dag gratis til din dør.

TRIANGLE - Franske højttalere

Af alle de mærker vi fører hos HiFi-freaks, er TRIANGLE måske den mest oversete hemmelighed: Et klassisk audiofirma med en årelang historie, der aldrig gør tingene som de andre, og altid har spændende og tidssvarende produkter på programmet.

Triangle er så elegant som det Frankrig de kommer fra – delikat som et glas Chablis, sprød som karamel-overfladen i den fineste  Créme brulée. Med den meget luftige og let lyse klang (nogle vil sige med fokus på toppen men aldrig hidsig ), tekniske detaljer der er unikke, samt en finish der er stilfuld og .....

TRIANGLE - Franske højttalere

Af alle de mærker vi fører hos HiFi-freaks, er TRIANGLE måske den mest oversete hemmelighed: Et klassisk audiofirma med en årelang historie, der aldrig gør tingene som de andre, og altid har spændende og tidssvarende produkter på programmet.

Triangle er så elegant som det Frankrig de kommer fra – delikat som et glas Chablis, sprød som karamel-overfladen i den fineste  Créme brulée. Med den meget luftige og let lyse klang (nogle vil sige med fokus på toppen men aldrig hidsig ), tekniske detaljer der er unikke, samt en finish der er stilfuld og elegant - som den nyeste Citröen C6 eller Phillippe Starck’s seneste interieur-decor.

 

Okay så fik vi luft for vores frankofile tendenser, men der er nu altså noget at komme efter. Triangle har lavet højttalere i 30 år, og det Franske hifi-marked er lidt specielt. I Frankrig er man nemlig enten über-audiofil som pioneeren Jean Hiraga der kun kan leve med lyden af gigantiske horn fra 1930’erne og rørforstærkere med så høj tomgangsstrøm at de selvdestruerer, eller også et man ganske almindelig Gauloise-rygende, Renault-kørende franskmand med et mini-system i plastic fra FNAC eller DARTY, der lige akkurat kan gengive Johnny Hallyday og Daft Punks ’Around the World’ med ...skal vi kalde det stereo?!

 

Hvor kommer Triangle så ind i billedet, jo der findes jo faktisk ægte hifi i Frankrig: Sværvægteren Audax  - der nu er opslugt i Harman/JBL koncernen. Men med ægte hifi-lyd der skiller sig helt ud, og med en attitude af at ’vi gør som vi synes er rigtigt, og ikke nødvendigvis det som alle andre synes er rigtigt’ har Triangle skabt sin helt egen plads i markedet, og en fan-skare af musiknydere der bare lytter til deres musik og glemmer alt omkring dem.

Historien bag Triangle

Triangle har produceret hifi højttalere siden midten af 1980’erne i Soissons,  Villeneuve-Saint-Germain, som ligger en times kørsel fra Paris. De var en af de første højttalerproducenter til at benytte CNC-fræsere i deres produktion , og fra 1987 er alle deres egne enheder blevet udviklet og analyseret med CLIO og MLSSA computer-programmer. Målinger med  laser-interferens for at sikre mindst mulige opbrydninger i membranerne har også været standard lige siden dette blev muligt.

I år 2000 udviklede Triangle deres første udgave af prestige-projektet Magellan og i 2010 fik Magellan projektet en overhaling. Det første Magellan projekt var der hvor Triangle første gang så værdien i at benytte en horn-diskant, noget som andre hifi-højttalerproducenter først nu er begyndt at tage til sig. Et horn med compression driver er selvfølgelig noget som er hentet fra den professionelle verden, hvor dette har været benyttet i årtier, ja om ikke så mange år tæt på et helt århundrede. Horn-diskanter har et headroom og et detaljeringsniveau som er helt eksceptionelt, og som får alle normale soft-dome diskanter til at lyde ’pressede’ selv om der spilles lavt. Udfordringen er at undgå horn-lyd, eller ”horn-honk” som man kalder det, og her har Triangle fundet den helt rigtige balance: Der er luft og detaljer i rå mængder, men der er ingen forvrængning eller klang-ændring at spore. Og en luftig top er noget der batter i hifi, for musikken bare flyder ud og man får bare lyst til at høre mere og mere.

For at få bas-mellemtonen til at matche med den luftige diskant, har Triangle måttet udvikle helt nye materialetyper til membranen. Det skal være let og stift på samme tid, og fra carbon-sandwich er man nu nået til cellulose membraner  - let og hurtigt nok til at matche de fine diskant drivere. Samtidig er der en rigtig god side-effekt ved lette membraner nemlig at man samtidig opnår en højere følsomhed, altså højere lydtryk per watt.  Det giver ekstra lethed på lydkontoen, og det er især hørbart når man spiller ved lavt eller mellem niveau, og  musikken lyder nu ikke længere sammenklemt som i højttalere med tunge membraner og stejle filtre.

 

Triangle har deres helt eget projekt for udøvende musikere og det udnytter Triangle selvfølgelig til at opnå en endnu bedre lyd fra deres højttalere. Udøvende musikere har nemlig en helt anden tilgang til at lytte på musikken end de sædvanlige hifi-fans kan mønstre, og således lyttes der i udviklingsfasen intenst til prototyperne og musikerne giver deres besyv med.

 

Vi har at gøre med et firma som producerer alting ’in-house’ selv; basenheder komplet med svingspoler, unikke membranmaterialer og hele pivtøjet, samt kabinetter i en finish hvor man tænker: ” Det kan da ikke være rigtigt til den pris!” men det er det! Med hele produktionen placeret ét sted, og med loyale og erfarne medarbejdere – Triangle har faktisk fortalt os hos HifiFreaks at mange af medarbejderne har arbejdet der hele deres arbejdsliv – så kan det faktisk godt lade sig gøre at producere ærligt og flot håndværk, i Europa, og til en fair pris.


Et eller andet sted er der noget super-ærligt og nede på jorden agtigt over ikke ’blot’ at outsource alting til Kina ligeså snart der kan spares 70 Euro-cent når container-transporten er betalt. Og det er helt klart i Triangles favør at de har holdt sig ’hjemme’ og ikke villet vokse sig hurtigere end at de har kunnet bære.

 

I dag har Triangle flyttet meget af produktionen fra Soissons til Bordeaux, men Triangle har simpelthen gjort alt hvad de kunne og har lykkedes med at flytte de fleste af medarbejdere med. I sig selv er det også en imponerende evne, men  at man på den måde kan holde på de erfarne medarbejdere  sikrer jo netop også den høje kvalitet.

 

Hos HiFi Freaks er vi stolte af at være forhandlere af en fransk industri- og hifi-succes som denne, men mest af alt synes vi virkelig at de produkter som Triangle tilbyder, bare er spot-on med en lyd og en finish der er helt suveræne til prisen.

Se udvalget fra det franske mærke Triangle herunder

 

SPAR 2400,-

Triangle Esprit Comete Ez

Triangle Esprit Comete Ez
Triangle Comete EZ Comete Ez er den igennem tiden mest kendte Triangle model-størrelse, og det er en klassisk stander højttaler der lyder lige så stort som en gulvhøjttaler ..

Mere information

Før: 4499,-/stk
2099,-/stk

Triangle Esprit Titus Ez

Triangle Esprit Titus Ez
    Anmeldelser: Les Numeriques gav den 5 ud af 5 stjerner. "Størrelsen og kvaliteten er forbløffende." Læs mere her (anmeldelse på fransk ..

Mere information


2999,-/stk

SPAR 4700,-

Triangle Esprit Antal Ez

Triangle Esprit Antal Ez
    De nye EZ modeller markerer et 20 års jubilæum for ESPRIT serien, som er blevet et symbol på firmaets know-how. Serien er resultatet af 20 års research o ..

Mere information

Før: 9999,-/stk
5299,-/stk

SPAR 7000,-

Triangle Quartet Limited Edition

Triangle Quartet Limited Edition
      Triangle Genese White Limited Edition.  Kun lavet meget begrænset antal sæt af denne model på verdensplan.            ..

Mere information

Før: 13999,-/stk
6999,-/stk

Triangle Esprit Gaia Ez

Triangle Esprit Gaia Ez
The Gaia Ez is a 3-way compact floorstander with three 5’’ drivers. It’s compact design (96cm x 17cm) makes it a perfect fit for all rooms. Being discrete & elegant, combined wit ..

Mere information


7499,-/stk

Triangle Signature Theta

Triangle Signature Theta
THETA is a compact bookshelf speaker. The midrange clarity and the depth of the lower end register are impressive for a speaker of this size. Equipped by a 16-cm driver with a half roll suspension, ..

Mere information


11499,-/stk

SPAR 5996,-

Triangle Signature Delta

Triangle Signature Delta
The leading model of the Signature range, Delta was the company’s starting point in terms of research. This 3 bass reflex speaker is a well-designed technological jewel. It is a symbol of TRIA ..

Mere information

Før: 19995,-/stk
13999,-/stk

Triangle Magellan Duetto

Triangle Magellan Duetto
THE « PURE EXTRACT » OF MAGELLAN. Liveliness and dynamics are hallmarks of triangle’s sound and they are packed into this gem, which takes up so little space. Being so compact, thi ..

Mere information


24999,-/stk

Triangle Signature Alpha

Triangle Signature Alpha
The flagship of the Signature range, this 1.3 meter high column includes three bass drivers specifically designed for this product. The performance level is extremely high, offering deep and fast ba ..

Mere information


27995,-/stk

Triangle Magellan Cello

Triangle Magellan Cello
All the technologies of the Grand Concert in a reasonably sized loudspeaker. Without even realizing it, you are tapping your feet. You are in the heart of the music and you want the moment to last. ..

Mere information


41995,-/stk

Triangle Magellan Quatuor

Triangle Magellan Quatuor
MUSIC LIKE AT THE OPERA. Sound image has now entered a new dimension. Quatuor masters the stage with such elegance. The rear tweeter has opened wide the gates to freedom. It is stylishly sleek and re ..

Mere information


62995,-/stk

Triangle Magellan Concerto

Triangle Magellan Concerto
Imagined as being a Grand Dame, she knows how to step aside, leaving the stage only to the music. She can deal with all types of music with an extreme ease, from the most intangible to the most fran ..

Mere information


219990,-/sæt

Triangle Magellan Grande Concert

Triangle Magellan Grande Concert
Its structure comprises three distinct enclosures designed to ensure elimination of standing waves and vibration. The considerable weight of the loudspeaker (100 kg) required the development of t ..

Mere information


500000,-/sæt


GENVEJE
Produkter
Demo/2nd hand
• Mærker
Lokationer
Kontakt os
Kundeklub!
HiFifreaks Vest
(Værksted)
Randersvej 32
6700 Esbjerg

HiFifreaks Øst
(Ingen butik, kun lager!)
Præstefælledvej 16
2770 Kastrup
Betalingsmetoder:
• Dankort
• Mastercard
• Maestro
• VISA
• Bankoverførelse
• Finansiering
KONTAKT OS
E-Mail: support@hififreaks.dk
Tlf. +45 7219 0045

Tlf. åbningstider
• Hverdage: 10-20
• Lør-søn: 12-20