Pladespillere

Pladespillere er i dag populære som aldrig før. Mange musikelskere - unge som ældre - har simpelthen igen fået øjnene op for pladespillerens helt unikke lyd, når først nålen fra pickuppen rammer vinylpladens rille; alene denne lille knitrende lyd er helt nostalgisk. Men vi skal faktisk ikke så forfærdelig mange år tilbage i tiden, før pladespilleren var et nærmest glemt oldtidsfund. Hos HiFifreaks har vores kærlighed til pladespilleren imidlertid altid været intakt, og derfor kan vi også tilbyde ét af Danmarks største udvalg af pladespillere.
Pris

180 pr. side

16 vare(r)

Pris

180 pr. side

16 vare(r)


Pladespillere

Pladespillere

Pladespillere er i dag populære som aldrig før. Mange musikelskere - unge som ældre - har simpelthen igen fået øjnene op for pladespillerens helt unikke lyd, når først nålen fra pickuppen rammer vinylpladens rille; alene denne lille knitrende lyd er helt nostalgisk.   

 

Men vi skal faktisk ikke så forfærdelig mange år tilbage i tiden, før pladespilleren var et nærmest glemt oldtidsfund. Hos HiFifreaks har vores kærlighed til pladespilleren imidlertid altid været intakt, og derfor kan vi også tilbyde ét af Danmarks største udvalg af pladespillere.  

Historien bag pladespilleren  

Fonografen, som var forgængeren for grammofonen og pladespilleren, blev opfundet af Thomas Edison tilbage i 1877. På fonografen blev lyden optaget på en såkaldt voksvalse ved hjælp af håndsving. Men allerede 10 år senere blev grammofonen opfundet af tysk-amerikaneren, Emil Berliner, hvilket simplificerede afspilningsformatet markant.

 

Med tilblivelsen af grammofonen kunne lydspor nu blive indgraveret i vinylplader, ligesom at voksvalsen blev erstattet af en roterende skive. Det er mere eller mindre det samme princip, som ligger bag den moderne pickup pladespiller; der er selvfølgelig bare sket radikale forbedringer med hensyn til lyden. Således var fundamentet allerede dengang lagt for pladespilleren - og alle andre former for musikafspillere.

Pickup pladespillere frem for streamingtjenester

Som tidligere nævnt oplever pickup pladespilleren i disse år en renæssance. Denne renæssance skal nok ses som en slags modreaktion på den digitalisering, der er sket af fysiske musikmedier inden for de sidste 15 år.

 

Selvom diverse streamingtjenester nærmest har udkonkurreret CD’en, så er salget af vinylplader derimod i kraftig vækst. I stedet for at lytte til en masse playlister på diverse streamingtjenester vil folk altså i stigende grad hellere smække deres vinylplader på pladespilleren - og den udvikling hilser vi meget velkommen.

Find den rigtige pladespiller

Hos HiFifreaks har vi et bredt udvalg af forskellige pladespillere. Hvis du eksempelvis er på udgik efter en billig pladespiller, men samtidig gerne vil have kvalitet for pengene, så er Marantz TT-5005 det oplagte valg. Denne begynder-pladespiller har tilmed en indbygget phono forstærker, så den kan tilsluttes alle slags forstærkere med analoge indgange.  

 

Et andet bud på en pladespiller er Welltempered Amadeus. Denne er en ægte hifi pladespiller, som er skræddersyet til dig, som vil have én af markedets allerbedste pladespillere. Ydermere kan du finde vores flagskib inden for pladespillere, Welltempered Royale 400, som hører til blandt verdens bedste pladespillere. Designet på Weltempered Royale 400 er lettere nostalgisk med et retro særpræg, men lyden er helt ekstraordinær.       

Vælg den rigtige placering til din pladespiller

Når man først har investeret i en pladespiller, er det afgørende at placere denne et sted, så pladespilleren ikke vibrerer. Det optimale her vil være at placere pladespilleren på væggen - måske på en hylde som er lavet specielt til pladespillere, så man den vej igennem undgår at lyden “hænger fast” i gulvet eller i et andet møbel. Nogle pladespillere står på et fundament, som er lavet af granit, hvilket sikrer at lyden ikke bliver forstyrret af vibrationer.