Kollektion: Integreret forstærker


 Forstærkeren er for mange den lidt oversete - men også obligatoriske - del af anlægget. Den lidt oversete position er der så vidt muligt heller ikke noget at sige til, da det ofte er de mere frembrusende højttalere, der springer én i øjet. Men alligevel skal man aldrig negligere forstærkerens betydning i et anlæg. Hos HiFifreaks finder du et væld af forskellige integreret forstærkere, så dine højttaleres potentiale kan blive udnyttet fuldt ud.

Integreret forstærker

Integreret forstærker

Forstærker
Forstærkeren er for mange den lidt oversete - men også obligatoriske - del af anlægget. Den lidt oversete position er der så vidt muligt heller ikke noget at sige til, da det ofte er de mere frembrusende højttalere, der springer én i øjet. Men alligevel skal man aldrig negligere forstærkerens betydning i et anlæg. Hos HiFifreaks finder du et væld af forskellige forstærkere, så dine højttaleres potentiale kan blive udnyttet fuldt ud.



De forskellige forstærkere
Ligesom der findes usandsynligt mange højttalere, så er tilfældet selvfølgelig det samme med forstærkere. Nogle af de mest kendte forstærkere er rørforstærkeren og transistorforstærkeren, som især også er kendte blandt guitarister. I mange år var det udelukkende rørforstærkeren, som dominerede markedet, men op igennem 60’erne blev transistorforstærkeren langsomt mere og mere populær, eftersom de både var billigere og - til tider - noget nemmere at anvende. Der er dog stadig mange i dag, som sværger til rørforstærkere - og det kan man selvfølgelig også til dels forstå, da rørforstærkeren giver en noget varmere og rundere lyd.



Uden at det skal blive alt for “langhåret”, så ligger den største forskel ved de 2 forstærkere i den såkaldte harmoniske forvrængning. Her har rørforstærkeren en lige harmonisk forvrængning, hvor transistorforstærkerens forvrængning er ulige. Men det er som regel kun den garvede musikkender, som kan høre forskel.



Integreret forstærker vs. separat forstærker
Udover transistor- og rørforstærkeren så findes der også integrerede forstærkere og separate forstærkere, som særligt er repræsenteret i mange danske dagligstuer. Forskellen på de 2 er, at man med en integreret forstærker får en samlet hifi forstærker, hvor både forforstærkeren såvel som effektforstærkeren er integreret i det samme kabinet. På den måde får man virkelig meget for pengene, hvis man investerer i en integreret forstærker. En separat forstærker har derimod en noget større fleksibilitet, og giver nok den bedste lydoplevelse, men den fylder også væsentligt mere end en integreret forstærker. Endvidere er prisen selvfølgelig også noget højere.