Quad ESL-2812 Gulvhøjttalere

Quad ESL-2812

Quad ESL-2812

Lagerstatus: På lager

Sendes Monday, August 22 hvis det er bestilt inden 2 dage, 21 timer og 52 minutter!


Pris: 67.998 kr

Special Price 46.999 kr/SætHer er de seneste udgaver af QUAD’s berømte elektrostatiske højttalere der bygger på ikonerne ESL-57 og ESL-63.

* Påkrævede felter

+ -
  • Verdensklasse lyd

  • Full-range

  • Kræver forstærker

ESL-2912 og ESL-2812 high end elektrostatiske højttalere

Her er de seneste udgaver af QUAD’s berømte elektrostatiske højttalere der bygger på ikonerne ESL-57 og ESL-63. I øvrigt blev ESL-57 for nyligt stemt ind på Stuff Magazine’s liste over ”The Top 100 Best Gadgets Ever. ”  ESL serien var verdens første full-range elektrostat-højttalere med ultralav forvrængning og som satte nye standarder indenfor præcision og troværdighed. De var en ren fryd at udvikle for QUAD’s grundlægger Peter Walker, og de har givet stor glæde for mange audiophile i hele verden.

ESL serien indfrier generelt hele løftet i QUAD’s motto: Tættest muligt på den originale lyd.
ESL højttalerne gengiver virkeligt som om musikerne var i din stue. De to nye modeller ESL-2812 og ESL-2912 bygger på det samme konstruktions-princip som klassikerne, men har en større effektivitet.
Selvom der i dag bliver produceret mange flere enheder, så bliver mange af de kritiske processer stadig udført i hånden. Printkort håndsamles, pianolakken poleres omhyggeligt og kvaliteten kontrolleres løbende undervejs. Matchende træfinér lægges på toppen af højttalerne og på siderne af basen, som er lavet af tæt krydsfiner for at dæmpe resonanser i rammen. Herefter påføres der mange lag pianolak. QUAD-logoet på basen er malet med guldskrift. De guldbelagte terminaler, printkortet og ledninger har fået opgraderet dimensionerne for endnu bedre ydelse.

Hvorfor er QUAD ESL så præcise i lyden ?

Årsagen til at ESL serien er mere præcis i lyden end andre højttalere ligger i membranen. Den tynde og præcist udtrukne Mylar-membran er ti gange tyndere end et menneskehår, og så let at det nærmer sig massefylden for atmosfærisk luft – altså det materiale som membranen spiller lyden ud i. Det betyder at der ikke er nogen indbygget inerti i de bevægelige dele af QUAD’s ESL højttalere. Det gør at membranen kan reagere på alle musikalske detaljer og transienter med en uhørt præcision. QUAD ESL kan som en af de meget få højttalere i verden gengive en 1 kHz firkant tone præcist og rent.
Denne utrolige egenskab opstår ved at stator-pladerne på begge sider af membranen bliver ladet med 5000 Volt fra den indbyggede strømforsyning. Den ekstremt høje spænding holdes meget præcist og det sikrer den meget lave forvrængning.

Omhyggelighed i detaljerne

Der lægges ekstra omhyggelighed i konstruktionen af strømforsyningen og stator-pladerne. Stator-pladerne laves ved at lægge et tyndt lag kobber på et isolerende materiale som er perforeret så det er lydmæssigt gennemsigtigt. Kobberet ætses i et ledende mønster der udgør den punkt-formige opbygning som er helt speciel for QUAD’s ESL. Herefter bliver kobber-laget isoleret med en tredobbelt coating med en speciel sprøjte-teknik der gør at højspændingen holdes selv ved høje lydstyrker, hvor Mylar-membranen kommer meget tæt på stator-pladerne. På grund af denne teknik kan ESL-2812 og ESL-2912 håndtere mere effekt og spille højere end de tidligere ESL modeller.

Præcisions elektronik

QUAD’s ingeniører har også optimeret strømforsyningen til højspændingen. Risikoen for at spændingen kryber hen over printkortet (creeping) er blevet minimeret ved et nyt komponent-layout. Her er der blevet lagt vægt på stor afstand og symmetrisk komponent-placering. Dette nye layout er også mere optimalt for tilslutning af ledningerne, som derfor også minimerer creeping specielt i høj luftfugtighed.
Desuden benyttes der audiophile komponenter såsom Vishay modstande og Murata kondensatorer. Selvom disse komponenter ikke er i signalvejen, så har deres kvalitet indflydelse på stabiliteten af højspændingen, og dermed også indvirkning på den endelige lydkvalitet.

Det sidste touch

For at hjælpe den høje dynamik fra ESL panelerne på vej, så er der valgt et nyt stof-dækken der har en suveræn lydgennemstrømning og som også ser brandgodt ud på højttalerne. Det underliggende ribbe-netværk er blevet forstærket for at mindske risikoen for resonanser, og for at undgå strækmærker i stoffet. Design-detaljer som det nye stof, pianolakerede træpaneler og guld-skrift giver ESL-2812 og ESL-2912 et andet look end deres forgængere, og gør at de ser ekstra elegante ud i dit lytte rum.Produkt anmeldelser


 "...if you value cohesion, insight and unexaggerated smoothness we can’t think of an alternative that does these things better." "There’s a strong sense of the recording acoustic on this disc, and the Quads do a convincing job of reproducing it with a wonderful composure to the sound and an unexaggerated way of detailing the leading edges of notes."
Quad ESL 2812, What Hifi - Awarded five stars

 "It is impossible not to be mightily impressed with so many aspects of their performance and I have little doubt that most people will have several musical revelations during their time with them. There are so many things they can show you about an instrument that are wonderful."
Quad ESL 2812, The Absolute Sound


Tekniske specifikationer

Yderligere information

Producent Quad
Vægt 35.0000
Typ Elektrostatiska golvhögtalare
Type (elektrostat) Flera elektrostatiska drivmembran
Lådkonstruktion Dipol
Känslighet 1.5mbar Per Volt Referred To 1m
(86 dB/2.83 V RMS Equivalent)
Impedans 4-15 Ω
Maximal ingång Continuous Input Voltage (RMS): 10V
Programme Peak For undistorted Output: 40V
Permitted Peak Input: 55V
Frekvensomfång 37Hz - 21kHz (-6dB)
33Hz - 23kHz (useable)
Distortion (100dB at 1m) Above 1000Hz 0.15%
Above 100Hz 0.5%
Above 50Hz 1.0%
Högtalaranslutning Single-wire
Mått (HxBxD) 1006 x 690 x 380 (mm)