Marantz SA-10 Marantz

Marantz SA-10

Marantz SA-10

Lagerstatus: Ikke på lager


59.999 kr /


Marantz's nye reference Super Audio CD-afspiller med USB DAC og digitale indgange

* Påkrævede felter

+ -


  • Helt ny SACD-M3 transportmekanisme til CD, Super Audio CD og mere
  • Afspilning af lydfiler i høj opløsning på DVD-ROM
  • USB-indgang til hi-res lyd op til PCM / DXD 384kHz / 32bit og DSD11.2MHz
  • Isolering af USB og digitale indgange for at fjerne støj fra tilsluttede kilder
  • Innovativ opsampling til DSD og filtrering ved hjælp af unik Marantz Musical Mastering - Stream-teknologi
  • Helt nye specialdesignede 1-bit direkte Marantz Musical Mastering-Konvertering fra DSD til analog
  • Analog outputfase i høj kvalitet med Marantz HDAM
  • Generøs strømforsyning ved hjælp af toroid transformer
  • Dedikeret hovedtelefonforstærker med helt diskret konstruktion

Den nye Marantz SA-10 er den nyeste model i en række high-end-afspillere, der strækker sig helt tilbage til CD'ens daggry: i den originale CD-63, der blev lanceret i 1983, havde den den første high-end performance-afstemt CD-afspiller, og denne ekspertise er fortsat udviklet i mere end 30 år. SA-10 er designet til at sætte nye standarder, hvad enten det er med musik på en disk eller indhold streamet fra en computer, og for at blive den nye reference inden for digital lyd.

For at opnå dette er SA-10 et helt nyt design, der trækker på al den erfaring med at fremstille fantastiske lyd-afspillere, men med stort set alle dele redesignet. Det involverede både innovation og en vis unik tænkning, alt sammen med at få den bedst mulige ydelse på tværs af en lang række digitale lydformater. Den nye model er en enestående afspiller af både CD- og SACD-diske, men kan også afspille musik i høj opløsning, der er gemt på computerforbrændte diske, såvel som at være en avanceret digital til analog konverter til computerlagret musik.

Fra den unikke nye disktransport, der er designet til denne afspiller helt igennem til en fuldstændig genovervejelse af, hvordan digitale lyddata omdannes til analoge signaler, er SA-10 et 'clean sheet' design, resultatet af omhyggelig forskning og udvikling og omfattende lytning i Marantz's specialbyggede lyttefaciliteter. Det er symptomatisk for den måde, Marantz altid har gjort tingene: Selvom det altid sigter mod den mest elegante ingeniørløsning, er lytteprøven altid den endelige dommer. Det har alt at gøre med den enkle sætning, der løber gennem hjertet af alt, hvad virksomheden gør: 'BecauseMusik Matters'.

 

 

Det starter med disken
Uanset om du spiller SA-CD eller CD eller datadiske, der indeholder musik, er det vigtigt, at enhver spiller henter oplysningerne så nøjagtigt som muligt: I modsætning til en computer, der læser en disk til ripping, er der ikke tid til gentagne gen-scanninger, når man spiller musik - det sker i realtid, så disktransporten er nødt til at få tingene rigtige første gang.
 

Mange moderne CD- og SACD-afspillere bruger DVD-computere eller 'universelle' diskdrev i computerstil, simpelthen fordi det bliver stadig vanskeligere for producenterne at kilde dedikerede 'musikdrev', rent designet til SACD / CD-afspilning.
Marantz-løsningen? Hvis du ikke kan købe den fra hylden, skal du selv designe den og få den produceret: kernen i SA-10 er en helt ny SACD-M3 transportmekanisme, konstrueret udelukkende til den bedst mulige ydelse, når du spiller SA-CD'er, Cd'er og musik, der er gemt på datadiske.

Ikke kun lover denne nye mekanisme den allerbedste lydkvalitet fra konventionelle CD- og SA-CD-diske, dens udvidede evne med afspilning af musikfiler, der er gemt på DVD-ROM-diske gør det muligt for brugerne at oprette deres egen højopløsnings lydkompilering diske ved hjælp af en computer DVD-brænder. SA-10 kan afspille FLAC-filer fra 32 kHz til 192 kHz med op til 24-bit opløsning og DSD64 og DSD128 samt ALAC (Apple Lossless), AIFF og MP3-filer. Det betyder, at det at fremstille og afspille hi-res-diskkompileringer nu er lige så simpelt som det altid har været at fremstille sådanne diske i CD-kvalitet.

 

CD'er, SA-CD'er og videre

It starts with the disc

SA-10 går dog så meget videre end bare diskafspilning: det er også en fuldt funktionel digital-til-analog-konverter til musik, der er gemt på en hjemmecomputer, samt har konventionelle digitale indgange til eksisterende kildekomponenter.
Disse konventionelle indgange - optiske og koaksiale - kan håndtere filer på op til 192 kHz / 24bit, men derudover inkluderer afspillerens digitale indgangssektion en USB-B asynkron indgang til direkte forbindelse til en computer, og dette er kompatibelt med PCM og DXD musik filer på op til 384 kHz / 32bit såvel som DSD64, DSD128 og DSD256.

Det betyder, at SA-10 ikke kun er udstyret til at håndtere alle de almindeligt tilgængelige lydopløsninger i høj opløsning, der nu sælges af onlineforhandlere, men også de ultrahøjopløsningsfiler, der bliver tilgængelige fra en række specialmærker og forretninger. Med andre ord er den nye spiller helt fremtidssikker.
Desuden er den digitale indgangssektion helt isoleret for at undgå elektrisk støj fra tilsluttede komponenter - et særligt problem, når computere bruges som kilde - fra at finde vej ind i signalstien.

 

Mere end bare en DAC

CD-afspillere (og faktisk forstærkere) med indbyggede DAC'er, der kan bruges til computerlyd, er ikke noget nyt, og DSD-funktionen er heller ikke på sådanne enheder. Faktisk har Marantz-serien allerede flere CD / SA-CD-modeller, så de er udstyret.
SA-10 tager imidlertid tingene videre - ligesom den har en helt ny disktransportmekanisme, så den digitale til analoge konvertering har også været genstand for en radikal genovervejelse, idet den drager fuld fordel af den 1-bit konverteringsteknologi, der findes tidligere flagskib Marantz-afspillere og inkorporering af splinterny filtrering og opkonvertering for at drage fordel af denne enkle, men elegante løsning.Marantz Musical Mastering:
MMM-stream og MMM-konvertering

MMM DSD er kernen i den måde, SA-10 håndterer digital lyd: PCM- og DXD-indgange alle konverteres til DSD ved 11,2 MHz ved hjælp af den proprietære MMM-Stream-konverter inden i afspilleren, og derefter behandles det producerede højfrekvenssignal af den unikke MMM-konverteringstrin, der bruges i stedet for en konventionel DAC, til at producere den analoge output.

MMM-stream-sektionen af processen erstatter oversampling-filtre, der normalt bruges til digital til analog konvertering, og tillader implementering af Marantz Musical Mastering-filtrering. Disse filtre - den ene giver en langsom afvikling og meget kort impulsrespons, den anden tilbyder muligheden for en mellemstor afvikling med kort foropringning og længere efteropringning - er i det væsentlige de samme som dem, der findes i Marantz SA- 11 diskafspiller og NA-11 netværksmusikafspiller, men her implementeres de med en meget højere oversamplingshastighed takket være den opkonvertering til DSD11.2.

Faktisk bruges to systemur for at sikre den mest nøjagtige opkonvertering af det indkommende signal, hvad enten det er fra disk eller digitale indgange: 44,1 kHz cd og dens multipla - 88,2 kHz, 176,4 kHz og så videre - er opsamplet til 11,2896MHz, mens 48 kHz og dens multipler tages op til 12,288MHz. Dette gøres for maksimal præcision, og for at undgå ethvert behov for samplinghastighed af den art var systemet nødt til at konvertere, for eksempel, 192kHz lyd til DSD11.2.

Derudover udføres al denne konvertering nu i digital signalbehandling med 32-bit flydende præcision snarere end 24-bit heltalmetoden, der tidligere blev brugt i sådanne systemer.

Filtering

Ved at kombinere dette med reduktionen til et 1-bit signal lige efter oversamplingsfilteret og Sigma Delta Modulation tillades et rent DSD-standardsignal at blive sendt til konverteringssektionen i form af en meget højfrekvent strøm af pulser, der kun kræver en meget lav kvalitet lavpasfilter for at fjerne alle overflødige høje frekvenser og videregive den mest mulige lyd til afspillerens outputtrin.

Så hvorfor udvikle alt dette internt? Marantz-teknikerteamet siger, at som altid gav omfattende lytningssessioner grundene: ‘Vi fandt store forskelle i lydkvalitet, da PCM-signaler blev konverteret til DSD uden for en konventionel DAC og derefter ført til DSD-indgangen til den konventionelle DAC. Konklusionen af vores konstatering var, at for den bedste lydkvalitet er vi nødt til at foretage konverteringen selv.

“This experience led us to evaluate all kind of SDM structures and optimise this to achieve the best sound quality.”

Den samme tænkning informerede om designet af selve DSD-til-analog-filteret, der føder de velkendte Marantz HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Modules) i outputtrinet, her anvendt i dobbeltdifferentiel konfiguration for optimal lydkvalitet.

HDAM

På samme måde er endda hovedtelefonudgangen på afspilleren optimeret: ligesom HDAM'erne er den bygget helt ud fra diskrete komponenter snarere end at bruge en enklere 'amp on a chip' teknologi til den allerbedste lydkvalitet.Bygget til at udføre

Ligesom den samarbejdende PM-10-integrerede forstærker er SA-10 konstrueret til de højeste mulige standarder med et dobbeltlags kobberbelagt chassis for fremragende afvisning af mekanisk og elektrisk interferens og kabinetarbejde konstrueret af tykke ikke-magnetiske aluminiumspaneler og 5 mm tyk top låg. Begge produkter sidder også på aluminiumstøbt fødder.

Chassis

Det kan virke alt sammen meget kompliceret såvel som at gøre det klart, hvor meget arbejde der er gået i designet til denne spiller, men i bund og grund er SA-10 en digital-til-analog løsning, der er lige så elegant som den er innovativ og udviklet af Marantz ingeniørhold af en meget enkel grund:

‘Because Music Matters’
Tekniske specifikationer

Yderligere information

Producent Marantz
Vægt 18.4000
Bluetooth Ikke tilgængeligt
Kategori CD/SACD afspiller
Digitale indgange 1x Optisk, 1x Coaxial, USB-B for PC(rear), USB-A for iPhone/iPod (rear)
digitale udgange 1x Optisk, 1x Coaxial
line out Unbalanced Phono (2ch) / Balanced XLR
høretelefonudgang 6.5 mm
Fjernbetjening remote only
D/A konverter (ja/nej) Ja
DAC type Marantz Musical Mastering Conversion
opløsning (bit) 192 kHz / 24-bit (digital in) / 384 kHz / 32-bit (USB-B)
afspilnings formater (CD,SACD osv.) CD / CD-R/RW / SA-CD / WMA / MP3 / AAC
USB DSD -> DSD11.2
Frekvens område 2 Hz - 20 kHz / 2 Hz - 60 kHz(cust.)
Channel Separation 100 dB / 105 dB(SA)
Total harmonisk forvrængning (THD) 0.0015% / 0.0008%(SA)
Signal/støjforhold 104 dB / 112dB (SA)
Mål HxBxD 127 x 440 x 419 mm
Standby Power Consumption 0.3 W (auto power off)
Dynamic range 98 dB / 109dB (SA)
Power consumption 50 W